Valid HTML 4.0!

GNU/Linux

English versionIn English
Versión CastellanaEn Castellano
Pàgina d'en Sinner from the Prairy

Inici
Què hi ha en un nom
o el perquè de Sinner from the Prairy
Sons de la "Pradera"
o la música de la meva vida
Videoconferència
o comuniquem-nos!
Links i Cercador
o la nova Pàgina d'en Sinner i el Cercador Google.
Steel Panthers
Guia de supervivència en el camp de batalla (per Wild Bill Raider i Marc "Bayonet" Bellizzi).
Linux en acció
e-mail
Vols explicar-me alguna cosa?
Clau PGP
La meva clau pública.

Truquillos del Netscape

El Netscape Navigator / Communicator, en la seva versió 4.x (especialment les versions 4.7x) s'està utilitzant ampliament en el món Linux. Sobretot perque ve amb quasi qualsevol distribució, és la mateixa versió que a Windows o a MacOS i representa molt poc problema per utilitzar-lo a els nous arribats al Linux. La darrera versió disponible és Netscape 6.1 PR1.

Però no tot són flors i violes.

Les fonts que venen per defecte són horribles i petites. Molts cops ens trobem activat el JavaScript als missatges de correu i als grups de noticies. La caché assignada per defecte sol ésser massa petita i això enlenteix el programa. A més a més, el seu sistema d'arxius de caché va ocupant espai, massa espai en disc.

Intentem arreglar-ho.

Fonts per defecte

Busquem el paquet mozilla-fonts als CDs del nostre Linux, o busquem-ho a la web, per exemple a Rpm-Find. Instal·lem-lo. Ara, cal configurar el Netscape. Tanquem el programa, obrim-lo, anem a

Edit -> Preferences -> Appearance -> Fonts

Escollim les fonts següents:

  • Encoding: Western-iso-8859-1 o Western-iso-8859-15
  • Variable Width Font: Qualsevol que acabi amb la paraula "...(Mozilla)"
  • Fixed Width Font: Courier (Mozilla)
  • [x] Use my Default Fonts, overriding document fonts

Aquestes fonts són força més grans que les que venen per defecte. Així, amb un tamany de 9 o 12 tindrem un tamany força bò. Feu proves i quedeu-vos amb el tamany que os vagi millor.

(Amunt)

Botons ... Estúpits i Botó Útil

Quantes vegades feu anar els botons "Compres", "Mirar Seguretat", "Cercar a Netscape"...? Exacte. Cap vegada o molt poques vegades. Donçs aqui hi ha una forma senzilla d'esborrar-los i de ficar-ne un d'útil: "Trobar a la Pàgina Actual"

Per eliminar els botons, heu d'incloure unes línies al fitxer (ocult) .Xdefaults (sí, té un punt al davant del nom). Afegiu de les línies de la taula següent les que es corresponguin amb el botó que voleu eliminar. Després, executeu des d'una terminal l'ordre:
xrdb -merge ~/.Xdefaults

Línia a Incloure Botó
Netscape*toolBar.myshopping.isEnabled: false Botó My shopping
Netscape*toolBar.destinations.isEnabled: false Botó Destinacions
Netscape*toolBar.search.isEnabled: false Botó Cercar a la web de Netscape
Netscape*toolBar.viewSecurity.isEnabled: false Botó Veure Seguretat
Netscape*toolBar.home.isEnabled: false Botó Pàgina Inicial (Home)
Netscape*toolBar.print.isEnabled: false Botó Imprimir

Per afegir un botó tan útil com Buscar a dintre de la plana web, afegiu les línies següents al fitxer (ocult) .Xdefaults (sí, té un punt al davant del nom) i, després, executeu des d'una terminal l'ordre:
xrdb -merge ~/.Xdefaults

Netscape*toolBar.userCommand1.commandName: findInObject
Netscape*toolBar.userCommand1.labelString: Find
Netscape*toolBar.userCommand1.commandIcon: Search

(Amunt)

Text que parpadeja

Si el text que parpadeja (l'etiqueta <BLINK> de HTML) os fa ficar tant nerviòs com a mi i voleu que el Netscape no os mostri text pampallugant, afegiu les línies següents al fitxer (ocult) .Xdefaults (sí, té un punt al davant de la 'X' i, després, executeu des d'una terminal l'ordre:
xrdb -merge ~/.Xdefaults

Netscape*blinkingEnabled: False

(Amunt)

Buidar la caché de disc

No os heu preguntat mai perquè sembla que el vostre directori $HOME cada vegada és més i més gran? Bé, a part dels e-mails, el Netscape en té part de la culpa. El tamany de la caché es configura mitjançant: Edit -> Preferences -> Advanced -> Cache. Normalment indica 5 MB. El problema és que cada instància del Netscape obre el seu subdirectori per arxius en caché. Així, teniu un nombre creixent de directoris a .netscape/cache que estan per sota dels 5 MB. Amb la ordre Edit -> Preferences -> Advanced -> Cache -> Clear Disk Cache només es neteja la caché de la sessió actual de Netscape. La resta, continuen plenes.

Per solventar-ho, no hi ha res com executar l'ordre (amb el Netscape tancat) rm -rf /home/sinner/.netscape/cache/*, substituint "sinner" pel nom del vostre directori d'usuari, clar!. Si voleu automatitzar aquest procés, ho podeu fer amb el comanament cron o amb l'arxiu .profile.

(Amunt)


Bravenet.com