Valid HTML 4.0!

GNU/Linux

English versionIn English
Versión CastellanaEn Castellano
Pàgina d'en Sinner from the Prairy

Inici
Què hi ha en un nom
o el perquè de Sinner from the Prairy
Sons de la "Pradera"
La música de la meva vida
Videoconferència
Comuniquem-nos!
Links i Cercador
La nova Pàgina d'en Sinner i el Cercador Google.
Steel Panthers
Guia de supervivència en el camp de batalla (per Wild Bill Raider i Marc "Bayonet" Bellizzi).
Linux en acció
e-mail
Vols explicar-me alguna cosa?
Clau PGP
La meva clau pública.

El nou navigador: Mozilla

El Mozilla és el nou navigador disponible per Linux ...i per Windows i per MacOS i per OS/2.. Està basat en el codi font fet públic per Netscape del seu nou navigador, versió 5 (encara que estigui al mercat amb el nom "Netscape 6"), Aquest navigador és molt avançat, es distribueix amb una llicència pareguda a la GPL, suporta Themes i, en general, és un navigador més modern que el Netscape Communicator 4.x

Però, clar, té alguns inconvenients: encara està en fase de proves (encara que va força bé), necessita força memòria i cicles de micropocessador (CPU), tarda una mica entre que fas "click" i apareix la finestra, i, sobretot, conseguir que funcioni el Java és, si més no, poc intuitiu. Intentem solventar aquest darrer punt.

(Amunt)

Java en Mozilla

Escenari: esteu navegant amb el flamant Mozilla, arribeu a una pàgina que conté Java i no funciona. Però surt una finestra que os diu "Per visualitzar aquesta plana, necessita el Java Plugin. Vol descarregar-lo?" . Responem [SI]. Ens apareix una plana de Netscape on ens pregunta si volem el Java Plugin per Windows o Linux. Escollim Linux, descarrega el plugin, sembla que l'instal·la, diu que tot correcte, re-inicialitzem el Mozilla... però continua sense funcionar!

Per solventar-ho, primer necesitem tenir instal·lat el JDK o el JRE de Java, en la versión 1.3.0 o millor. Feu l'instal·lació com a usuari root.

Després, cal fer un enllaç simbòlic de l'arxiu /usr/java/jdk1.3.0_01/jre/plugin/i386/ns600/libjavaplugin_oji.so (si teniu el JDK versió 1.3.0_01, per ejemple), o de l'arxiu /usr/java/jre1.3.0_02/plugin/i386/ns600/libjavaplugin_oji.so (si teniu el JRE versió 1.3.0_02, per ejemple), dintre del directory /usr/lib/mozilla/plugins/ (o al directòri on tingueu instal·lat el Mozilla). Inicieu el Mozilla, primer com a usuari root, tanqueu el Mozilla i ara inicieu-lo com a un usuari normal. Funciona!

(Amunt)

Plugins en Mozilla

(Amunt)


Bravenet.com