Valid HTML 4.0!

GNU/Linux

English versionIn English
Versión CastellanaEn Castellano
Pàgina d'en Sinner from the Prairy

Inici
Què hi ha en un nom
o el perquè de Sinner from the Prairy
Sons de la "Pradera"
o la música de la meva vida
Videoconferència
o comuniquem-nos!
Links i Cercador
o la nova Pàgina d'en Sinner i el Cercador Google.
Steel Panthers
Guia de supervivència en el camp de batalla (per Wild Bill Raider i Marc "Bayonet" Bellizzi).
Linux en acció
e-mail
Vols explicar-me alguna cosa?
Clau PGP
La meva clau pública.

WINE

El WINE es un projecte que permet utilitzar aplicaciones fetes per Windows al nostre Linux. Hi ha varies formes de fer-ho, encara que la més senzilla és configurar-lo sense utilitzar el Windows per a res (en cas de que el tinguem instal·lat al nostre sistema).

El projecte WINE encara està en fase de proves; això vol dir que ningú ens assegura que una aplicació funcionarà corractament. Però està força avançat, lo que vol dir que tenim força probabilitats de que una aplicació funcioni correctament.

(Amunt)

Programes que funcionen sota WINE

Per a una llistat de programes que funcionen amb WINE podeu consultar aquests llocs:

(Amunt)

Llocs d'on baixar-se WINE

Hi ha diferents llocs d'on baixar-se el WINE. Algunes distribucions l'incorporen, així que el primer lloc on buscar és al CD del vostre Linux. Si aquest WINE os funciona pel vostre programa Windows favorit, passeu a l'apartat de configuració. Si no os funciona, proveu amb una versió més recent.
El WINE es pot baixar en diferents formats: RPM per RedHat, Mandrake i SuSE (i similars), DEB per Debian (i similars) i tar.gz per totes les distribucions (però el tindreu que compilar,... no os preocupeu, és molt senzill de fer). Els llocs d'on baixar-se un WINE són els d'aquesta llista. Jo he provat els següents
  • Wine Dataparty. Tenen en format RPM i TAR.GZ ultimíssimes versions de WINE. Recomanat!
  • Linux Easy. En versió RPM. Les seves versions solen estar molt cuidades, en el tema de la configuració inicial i dirigit als Linuxeros sense molta experiència amb WINE.
  • CodeWeavers WINE, distribueix el WINE i un sistema molt senzill de configurar el WINE de forma gràfica. Recomanat per amants de les configuracions gràfiques.
Hi ha un WINE especial pels Jocs. El tenen en la web de TransGaming

(Amunt)

Configuració de WINE

Nota: Com que hi ha varies formes d'instal·lar WINE, me referiré a un mètode que utilitzo personalment. Més endevant, amb temps, aniré afegint informació pels demés sistemes.
En aquesta pàgina, teniu un exemple de configuració de WINE per poder utilitzar el joc Steel Panthers: World At War, inicialment creat per Windows + DirectX. Com podeu veure, funciona en Linux perfectament.

(Amunt)
Bravenet.com